Aile Hekimini Nasıl ve Nereden Öğrenebilirim?

İşin adresi olarak yoğun şekilde gelen sorular üzerine Aile hekimi sorgulama hakkında birtakım bilgileri sizler için derledik. Derleme sonucu aşağıdaki başlık altında hekiminizi nasıl öğreneceğinizi madde madde anlattık.

Herkesin bildiği gibi uzun zamandır hizmet veren Aile sağlık merkezleri vatandaşa sağlık alanında oldukça kolaylık sağlıyor. Böylece hastane ve diğer sağlık kuruluşlarındaki yoğunluktan ve stresten bizleri kurtarıyor. Fakat nüfus yoğunluğuna göre aile sağlık merkezlerinde ki hekim sayısı değişebiliyor. Böyle durumlarda ise belirlenen sınırlar içerisine bir aile hekimi bakıyor. Peki sizin ailenize hangi hekim bakıyor? İşte bu sorunun cevabına aşağıdaki adımları uygulayarak ulaşabilirsiniz.

Aile Hekimi Sorgulama Nasıl Yapılır?

Kamu hizmetlerinin çoğunda olduğu gibi bu durumda da e-Devlet (turkiye.gov.tr) ‘Aile Hekim Bilgisi Sorgulama‘ başlığı altında sizlere oldukça kolaylık sağlıyor. Bu yolu kullanarak, hekiminizi öğrenmek için aşağıdaki adımları inceleyiniz.

E-devlet

  1. İlk olarak turkiye.gov.tr internet adresine giriş yapıyoruz.
  2. Karşımıza çıkan sayfadaki sol üst menüden ‘e-Hizmetler’ bölümüne tıklıyoruz ve karşımıza birçok hizmet çıkıyor.
  3. Buradan Sağlık Bakanlığı (Sol tarafta bulunan harf menüsünden ‘S’ harfine tıklayabilirsiniz.) başlığını buluyoruz ve alt başlıklardan ‘Aile Hekim Bilgisi Sorgulama‘ alanına tıklıyoruz.
  4. ‘Kimliğimi Şimdi Doğrula’ diyerek sisteme giriş yapacağımız ekrana geçiş yapıyoruz.
  5. Karşımıza çıkan ekranda T.C Kimlik No ve e-Devlet şifremizin girilmesi isteniyor. (Eğer e-Devlet şifreniz yok ise en yakın PTT şubesinden temin edebilirsiniz. Nasıl alacağınızı öğrenmek için Ptt e-Devlet şifresi alma adlı yazımızı okuyabilirsiniz.)
  6. Son olarak şifrenizin olduğunu varsayıyor ve sisteme giriş yapıyoruz.
  7. Karşımıza çıkan ekranda hekiminizin adı soyadı, kurum adı ve adresi yer alıyor.

Ayrıca yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sağlık merkezinin güncel adres bilgileride sayfada yer almaktadır.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yolun yanısıra Aile sağlık merkezine giderekte hekiminizi öğrenebilirsiniz. Fakat internet yolu ile kolay bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebildiğiniz için yukarıdaki yöntemi kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

aile hekimi sorgulama

Aile Hekimliğini Öğrenmenin Yolları

Aile Sağlık Merkezleri, kuruldukları günden bu yana sağlık alanında kolaylık sağlayıcı hizmetler sunmaktadır. Hastane ortamındaki uzun kuyruklar ve kalabalık ortamdan bizleri kurtararak, hayatı daha da kolaylaştırmaktadır. Her ilde açılan aile sağlık merkezleri, hastane ortamları dışında kurumsal olarak sağlık hizmeti sağlamaktadır. Her eve yakın olarak kurulan aile hekimlikleri, ihtiyacı olan herkese kolayca ulaşım sağlayarak, sağlık hizmeti sağlamaktadır. Her bölgenin nüfusuna göre aile hekim sayısı değişiklik göstermektedir. Her kişinin bağlı bulunduğu bir aile hekimliği bulunmaktadır.

Aile Hekimi Sorgulamada İzlenecek Adımlar

Aile hekimini sorgulamadan önce, her alanda hizmet veren, e-devlet şifresinin edinilmesi gerekmektedir. E-devlet hizmeti sayesinde, her konuda bilgi sahibi olabilir ve her türlü işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Aile hekimi sorgulama için e devlet sisteminizde yer alan, e hizmetler bölümündeki, aile hekim bilgisi sorgulama bölümünü tıklayarak, karşınıza çıkan ekranda, aile hekiminin adı ve adresi hakkında tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Aile Hekimi Sorgulamada En Pratik Yol

Aile sağlık hekimini öğrenmenin bir diğer yolu da, sağlık merkezlerine giderek, gerekli bilgileri almaktır. Fakat sağlık merkezlerine ulaşım ve sıra bekleme gibi yoğunluklar düşünüldüğünde, internet üzerinden e devlet sistemine girerek, kolayca bütün işlemlerinizi halledebilirsiniz. E devlet sisteminin sağladığı kolaylıklardan faydalanarak, tek bir şifre ile sisteminizde size ait bilgilerin ve işlemlerin tümüne ulaşabilirsiniz. Burada hizmet alanları bölümüne girerek, her alanda hizmet bilgisine ulaşabilirsiniz
Ek bilgi olarak e-Devlet üzerinden birçok işlemi (vergi borcu, askerlik durum belgesi , sgk hizmet dökümü , ikametgah ve adli sicil kaydı sorgulama vb. ) gerçekleştirebileceğinizi hatırlatıyoruz. Bu işlemlerin anlatımlı haline sitemizin e-Devlet ile sorgulama işlemleri kategorimizden ulaşabilirsiniz. Paylaşım hakkında sorularınızı ve önerilerinizi yorum alanından bizlere iletebilirsiniz.

Bilgi Paylaştıkça Güzelleşir:)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir