Sekreterde Olması Gereken Özellikler Nelerdir ? Sekreter Çeşitleri Nelerdir?
Pek çok sektörde iş bulan bir meslek grubundan bahsedeceğiz; sekreterlik. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de gözde mesleklerden biri olan sekreterlik , çok aranan iş ilanları arasında yer almaktadır. Genel olarak bürolarda çalışan sekreterler, evrak takibi ve çalışma planı hazırlama gibi alanlarda çalışırlar. Firmalar sekreter ararken kişinin donanımlı olmasına önem verdiklerini ilanlarında belirtmişlerdir. Bu donanımlar, bu özellikler nedir diye sıralayacak olursak :
• Sekreterde olması gereken en önemli özellik iletişim kabiliyetinin olması,
• Sorumluluk alabilme,
• Yabancı dil bilme
• Basit muhasebe bilgileri
• Konsantre ve kavrama yeteneğinin gelişmiş olması gibi özelliklerin sekreterde olması gerekir.
Sekterlerin yaptığı işler hangi alanda çalıştığına göre değişmektedir. Sekreterler bu alanlara göre de adlandırılmaktadır.
Contents
- 1 1. Yönetici Sekreteri Nedir? Yönetici Sekreteri Görev Tanımı Nedir?
- 2 2. Tıp Sekreteri Nedir? Tıp Sekreteri Görev Tanımı Nedir?
- 3 3. Hukuk Sekreteri Nedir? Hukuk Sekreteri Görev Tanımı Nedir?
- 3.1 4. Ticaret Sekreteri Nedir? Görev Tanımı Nedir?
- 3.2 5. Muhasebe Sekreteri Nedir?
- 3.3 6. Finans Sekreteri Nedir? Görev Tanımı Nedir?
- 3.4 7. Basın Sekreteri Nedir? Görev Tanımı Nedir?
- 3.5 8. Turizm Sekreteri Nedir? Görev Tanımı Nedir?
- 3.6 9. Uluslararası Organizasyon Sekreteri Nedir? Görev Tanımı Nedir?
1. Yönetici Sekreteri Nedir? Yönetici Sekreteri Görev Tanımı Nedir?
Bir kurum, işletme ya da şirketin üst düzey yöneticisinin sekreteridir. Bu alanda çalışacak kişilerin genellikle iyi derecede yabancı dil bilmesi, iyi eğitim almış olması istenmektedir. Yöneticinin sağ koludur ve başarılı olması için yardım eden kişidir. Yönetici sekreterin görevleri arasında iş yerinde iletişimi sağlamak, arşivleme ve dosyalamadan sorumlu olmak, iş yazışmalarını sürdürmek, toplantı ve seyahat organizasyonlarını ayarlamak bu görevler arasında sıralanabilir.Yönetici sekreterliği maaşları konusunda en düşük asgari ücretle başlayıp tecrübeye göre 8-10 bine kadar artabilir
2. Tıp Sekreteri Nedir? Tıp Sekreteri Görev Tanımı Nedir?
Diğer sekreterlik çeşitlerine göre biraz daha farklı bir alandır. Bu alanda çalışan sekreterlerin tıp terimlerini bilmesi ve uzman olması gerekmektedir. Yapılacak bir yanlış, hastanın tahlil ve teşhislerini etkiler, hastanın durumunu farklı boyutlara sokar. O yüzden tıp sekreterliği uzman olunması gereken ve hatanın kabul görmediği bir alandır. Davranışları pozitif olmalı, hastalara karşı yapıcı olmaya özen göstermelidir.
3. Hukuk Sekreteri Nedir? Hukuk Sekreteri Görev Tanımı Nedir?
Avukatlık bürolarında çalışabileceği gibi, baro ve adliyelerde de çalışabilen hukuk sekreterli, tıp sekreterleri gibi alanın terminolojisine hakim olmalıdır. Adli yazışmalar, arşivleme gibi işler yaparken kişisel özellik olarak sır tutabilen, dedikodudan kaçınan ve güvenilir kişiler bu iş için tercih edilmektedir.
4. Ticaret Sekreteri Nedir? Görev Tanımı Nedir?
Ticari işletmelerin yöneticilerinin yanında çalışırlar. Pek çoğunda olduğu gibi iş alanındaki yazışmalar ticari sekreterler tarafından yapılır.
5. Muhasebe Sekreteri Nedir?
Sekreterlik dışında finansal işlemleri de yürütmektedirler.
6. Finans Sekreteri Nedir? Görev Tanımı Nedir?
Yöneticilerin kararına yardımcı olabilmek adına gerekli evrakları hazırlarlar. Bu evraklar içinde piyasa analizleri, üretim ve pazarlamaya yönelik çalışmalar ve gelecekteki beklentileri içeren raporlar vardır.
7. Basın Sekreteri Nedir? Görev Tanımı Nedir?
Gazete ve dergilerde çalışabilen basın sekreterleri, genel yayın yönetmeni, yazarlar ve muhabirlerle beraber ortaklaşa çalışmalar yürütürler. Sekreterlik görevlerinin yanı sıra gazetecilerin yazılarını yazmak, sayfa düzeni yapmak gibi görevlerde de yer alırlar.
8. Turizm Sekreteri Nedir? Görev Tanımı Nedir?
Turizm bürolarında veya turizm merkezlerinde çalışırlar. Gerekli yazışmaları yürütmenin yanı sıra misafir karşılama, broşür hazırlama gibi alanlarda da çalışırlar.
9. Uluslararası Organizasyon Sekreteri Nedir? Görev Tanımı Nedir?
Uluslararası festivalleri, konserleri, sportif etkinlikleri organize edip, bunların yazışmalarını sürdürürler. Bir ülkenin geleceğine yön verecek toplantıların olması, grupların ikna edilmesi , güvenlik önlemlerinin sağlanması gibi yetkiler uluslararası organizasyon sekreterinin yapması gerekmektedir.
Awsome article and straight to the point.
I am not sure if this is actually the best place to ask but do you people have any thoughts on where to
employ some professional writers? Thank you 🙂